Informacioni i dorëzimit dhe Pagesat

Kur do të dërgohet porosia ime?

Transporti në Noramall është me pagesë për porositë me vlerë deri në €50.00, ku kosto e transportit është €2.00. Porositë me vlerë mbi €100, përfitojnë transportin falas.

Nëse bëni më shumë se një porosi brenda një dite, duhet të paguani transportin për secilën porosi e cila është e veçantë dhe e bërë në kohë të ndryshme.

Koha e arritjes së produktit mund ta shihni para se të bëni porosinë duke klikuar tek opsioni "Track order" që gjendet poshtë disponueshmërisë së produktit. Pas bërjes së porosisë, do të informoheni përmes email-it ose duke klikuar në llogarinë tuaj në opsionin "Porositë".

Transporti vlen vetëm brenda territorit të Republikës së Kosovës.

Nëse dëshironi të caktoni kohën dhe ditën e saktë për arritjen e porosisë, mund të konsultoheni me Kujdesin ndaj Klientit për të kërkuar këtë shërbim ose ta shënoni në hapësirën e komentit gjatë bërjes së porosisë.

Koha e transportit llogaritet nga momenti i konfirmimit të porosisë nga stafi i Noramall dhe fillon llogaritja bazuar në orë dhe ditë punëje.

Nëse nuk jeni në gjendje të përgjigjeni postës për pranim të porosisë, ju lusim të kontaktoni Kujdesin ndaj Klientit për të siguruar që porosia të dorëzohet me sukses dhe të ndërmerren hapat e duhur..

Cilat janë mundësitë e pagesave?

Në Noramall, ofrohen disa mënyra të pagesave për produktet e dëshiruara:

1. Përmes kartelave bankare: Mund të paguani me kartela bankare (kredit ose debit kartela) nga secila bankë, duke përdorur 3D secure.

2. Transfer bankar: Ka mundësi të bëni pagesa duke kryer një transfer bankar.

3. Me këste përmes TEB Starcard: Mund të bëni pagesa me këste përmes Star kartelës së Bankës TEB. Ju mund të blini produktin që dëshironi deri në 12 këste pa interes.

4. Duke paguar me para në dorë: Këtë opsion mund ta përdorni kur bëhet pranimi i produktit dhe dëshironi të paguani me para në dorë.

 A Mundësohen pagesat me këste?

Po, pagesat me këste mund të bëhen vetëm nëpërmjet Bankës  TEB (Star kartelë) me kredit kartelat e këtyre bankave (jo debit). Mund të blini produktin që dëshironi deri në 12 këste pa interes.

Si bëhet pagesa me këste?

Kur zgjedhni të paguani me këste, sistemi online nuk do t'ju kërkojë të dhënat e kartelës suaj. Në momentin që mbërrin porosia, postieri e ka me vete aparatin e kartelës (POS), dhe aty për aty e bëni pagesën dhe e ndani me këste. Pagesat me këste mund të paguhen në maksimum deri në 12 muaj, me përjashtim të celularëve që duhet të paguhen deri në 6 muaj.

A mund të bëhen blerje me kartelën e dikujt tjetër?

Këto blerje lejohen vetëm atëherë kur personi me kartelën i cili/çila bën blerjen është në dijeni dhe ka dhënë autorizimin për këtë. Ju duhet të plotësoni të dhënat gjatë blerjes së produktit, duke pasur dy adresa: atë të faturimit (me informata të kartelës) dhe atë ku do të bëhet dërgesa.

A përfshihen dogana dhe taksat në çmim?

Po, dogana dhe taksat janë të përfshira në çmimin e produktit, që do të thotë se shuma që paguani është çmimi final për secilin produkt.

A mund të më kthehen paratë nëse çmimi i produktit që kam porositur është zbritur?

Paratë nuk mund të kthehen, pasi zbritjet janë vlefshme vetëm për periudha të caktuara.

Me çfarë valute mund të bëj pagesën?

Nëse paguani me para në dorë, pranohen vetëm euro. Ndërsa, nëse kryeni pagesa përmes bankës, pranohet çdo valutë tjetër.

Nëse pagesa më është refuzuar, çfarë duhet të bëj?

Në rast se pagesa juaj është refuzuar, ju lusim të kontaktoni me kujdesin ndaj klientit për të shqyrtuar rastin së bashku me stafin teknik, për të zbuluar shkakun e refuzimit.

A mund të bëj pagesën e produkteve gjysmë para në dorë dhe gjysmë me këste gjatë pranimit të porosisë?

Po, mund të kërkoni të bëni pagesën gjysmë para në dorë dhe gjysmë me këste gjatë pranimit të porosisë. Ju lutemi të shënoni kërkesën për këtë në komentin e porosisë suaj.

Sa duhet të paguaj në muaj për një produkt të caktuar nëse dua ta bëj pagesën me këste?

Kësti mujor për çdo produkt është i shënuar poshtë çmimit të përgjithshëm të tij. Vlera mujore përcaktohet në bazë të numrit të kësteve që zgjidhni.

Shipping MetodsRateMax Charge
NPost 2.00
PostMan 2.00
   
   

Si mund ta bëj porosinë në Noramall?

Si mund ta bëj porosinë në Noramall?

Porosinë mund ta bëni vetëm online direkt në faqen e Noramall. Në linqet më poshtë mund të shihni hap pas hapi se si bëhet porosia online: Kliko këtu.

A duhet të regjistrohem për të bërë porosi?

Po, duhet të regjistroheni si përdorues, qoftë me facebook apo email. Nëse dëshironi të regjistroheni në Noramall, atëherë mund të ndiqni hapat e më poshtëm:

1. Së pari duhet të klikoni në butonin “Kyçu”, i cili gjendet në shiritin e sipërm të faqes në anën e djathtë.
2. Pastaj, do t’ju hapet një dritare ku në pjesën e poshtme gjendet një buton “Regjistrohu” në të cilin duhet të klikoni.
3. Pasi ta shtypni atë tast, do të hapet faqja ku duhet t’i shënoni të dhënat tuaja personale, të klikoni në butonin “Unë pranoj kushtet e përdorimit” dhe në fund të klikoni në butonin "Regjistrohu".

Pas regjistrimit, do t'ju ktheheni në mënyrë automatike në faqen fillestare prej së cilës tani mund të bëni porosi me llogarinë e krijuar dhe më të dhënat që ju i keni shënuar.

Si ta shfrytëzoj kodin promocional?

Gjatë procesit të blerjes, te hapi i parë "Të dhënat e porosisë" është hapësira "Kodi Promocional" në të cilën mund të shkruani kodin që posedoni dhe në fund të klikoni në butonin "Apliko", në mënyrë që diferenca të largohet nga totali i porosisë.

A mund të bëj porosi përmes telefonit, rrjeteve sociale apo live chat?

Porositë duhet të bëhen direkt në faqen e Noramall nga vet përdoruesi. Ndërsa, porositë mund të bëhen edhe në platforma tjera vetëm në rastet kur ka kampanja të caktuara aktive.

A mund të blej në emër të kompanisë?

Po, ju lëshojmë dhe faturë të rregullt për porosinë që bëni. Mjafton të shënoni të dhënat e biznesit te të dhënat e porosisë (emrin ligjor të biznesit dhe numrin fiskal), pas porosisë do t'ju dërgojmë profaturën në email, ndërsa faturën e rregullt e pranoni bashkë me porosinë tuaj.

Ku bëhen porositë dhe ku gjendet porosia ime në faqe?

Porositë bëhen duke klikuar "Shto në shportë" në faqen e produktit. Porositë tuaja mund t'i shihni kur të keni klikuar mbi llogarinë tuaj në të djathtë "Emri Mbiemri" dhe pastaj te hapësira "Porositë".

Kur anulohen porositë nga Noramall?

Nëse për çfarëdo arsye porosia e bërë është e dyshimtë, atëherë bëhet anulimi i porosisë dhe dërgohet një email informues lidhur me anulimin e porosisë. Nëse ju kemi thirrur në telefon për të konfirmuar porosinë e bërë dhe nuk jeni lajmëruar, atëherë ajo porosi do të anulohet, ku edhe do të njoftoheni përmes emailit. Nëse adresa e shënuar nuk përmban të dhënat e sakta për vendndodhjen tuaj dhe nëse edhe pas kontaktimit nuk ofroni informatat e nevojshme shtesë, atëherë ajo porosi do të anulohet. Nëse dy herë është tentuar që të ju sjellim porosinë në adresën tuaj dhe nuk keni qenë në shtëpi/zyre për ta pranuar atë, atëherë ajo porosi do të anulohet.

Çka është Blacklist?

Blacklist është lista e përdoruesve që duhet të parapaguajnë për çdo porosi që bëjnë, për shkak se kanë bërë anulim të vonshëm apo kanë refuzuar një porosi të mëhershme. Në këto raste, përdoruesi kalon në mënyrë automatike në këtë listë.

Si informohem që porosia ime është procesuar?

Nëpër secilin hap që kalon porosia, përdoruesi pranon e-mail për statusin aktual.

A mund ta ndryshoj adresën pasi që është procesuar/nisur porosia?

Po, adresa mund të ndryshohet, por koha e transportit do të rritet për të paktën 24 orë.

Nëse dua, si mund ta anuloj porosinë?

Duke na kontaktuar në cilindo kanal të komunikimit.

Kam anuluar porosinë, si mund ta shfrytëzoj kredinë?

Duke bërë porosi të re për çfarëdo produkti që dëshironi brenda platformës përkatëse dhe duke shënuar në koment të porosisë që po shfrytëzoni kredinë ekzistuese në Noramall.

Kam anuluar porosinë, kur më kthehen paratë (nëse pagesa është bërë online)?

Kompletimi i transaksionit bëhet brenda 5 ditëve, pasi të jetë bërë kërkesa për kthim të mjete

ve nga ana jonë.

A mund ta dërgoj porosinë si dhuratë?

Po, mund të bëni pagesë online dhe tek adresa e transportit të vendosni adresën ku duhet të dërgohet porosia.

A mund të shtoj apo të largoj produkte, pasi që porosia është procesuar?

Produktet mund të shtohen në porosi dhe si rrjedhojë mund të rritet edhe koha e ardhjes së produkteve. Ndërsa, ato nuk mund të largohen veçanërisht pasi është bërë rezervimi i tyre, por për më shumë kontaktoni kujdesin ndaj klientit në cilindo kanal të komunikimit.

A mund të bëjnë porosi online personat nën moshën 18 vjeç?

Po, mund të bëjnë porosi online edhe personat nën moshën 18 vjeç, por këto porosi nuk i nënshtrohen procesit të verifikimit pa konfirmimin e prindit/personit kujdestar të tyre.

Kthimet

Për të kthyer një porosi në Noramall, duhet të kryeni disa hapa:

1. Bëni kërkesën për kthim të produkteve: Kërkesën për kthimin e produkteve duhet ta bëni përmes platformës së Noramall. Nëse keni probleme me produktin si porosia e gabuar, produkti që nuk përputhet me atë që keni parë në faqe, apo produkti ka defekte nga prodhuesi, kërkesa për kthimin duhet të bëhet përmes llogarisë tuaj në Noramall.

2. Koha për kthim: Porosia duhet të kthehet në zyrat e Noramall në afat prej 14 ditësh nga dita kur është blerë produkti. Kthimi duhet të bëhet së bashku me paketimin, në gjendje të rregullt, kupon fiskal dhe fletëgarancion.

Në rast se produkti i blerë nuk punon si duhet, ju lusim të njoftoni kujdesin ndaj klientit menjëherë për të zgjidhur çështjen.

Nëse dëshironi të ktheni produktin për të marrë një tjetër (nëse produkti nuk ka formë, madhësi, model ose ngjyrë të njëjtë si në faqe apo për arsye tjera), keni të drejtë ta ndërroni produktin me një tjetër. Kthimi duhet të bëhet në afat prej 14 ditësh nga dita kur është blerë produkti. Kushti është që produkti të mos jetë përdorur, të ruhen pamja, vetitë përdoruese, vulat, etiketat e fabrikës, paketimi, si dhe fatura fiskale. Në këtë kategori nuk përfshihen produktet si veshjet e brendshme, produktet e konsumueshme, produktet kozmetike dhe higjienike, të cilat nuk mund të kthehen.

Për produkte të cilat i keni blerë me zbritje ose me gift voucher, vendimi për kthim vendoset nga stafi teknik në bazë të gjendjes së produktit. Në rast se kthimi është i mundur, produkti mund të kthehet vetëm nëse e keni paketimin, kuponin fiskal dhe fletëgarancionin, duke respektuar periudhën e lejuar kohore për kthim, nëse produkti është akoma nën garancion.